Historisk arkiv

Administrerende direktør tilsatt i NOFIMA AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Peter Wesenberg tiltrer 01.09. som administrerende direktør i NOFIMA AS. Selskapet skal utvikles til et internasjonalt forskningskonsern for næringsrettet fiskeri-, havbruks- og matforskning.

Administrerende direktør tilsatt i
NOFIMA AS

Peter Wesenberg tiltrer 01.09.06 som administrerende direktør i NOFIMA AS. Selskapet skal utvikles til et internasjonalt konkurransedyktig og markedsorientert forskningskonsern for næringsrettet fiskeri-, havbruks- og matforskning bestående av aktiviteten i de fire forskningsinstituttene Akvaforsk AS, Fiskeriforskning AS, Matforsk AS og Norconserv AS.

Peter Wesenberg er 47 år og bosatt i Oslo. Wesenberg er handelsøkonom og har doktorgrad fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST) innen organisasjonspsykologi med fokus på innovasjon. Wesenberg har blant annet vært ansatt som konsernsjef i Arcus Gruppen og som administrerende direktør i MATFORSK.

NOFIMA AS eies av Fiskeri- og kystdepartementet, som utfører eierskapet i samråd med Landbruks- og matdepartementet og Kunnskaps-departementet. NOFIMA AS skal utvikles til et holdingsselskap med hovedkontor i Tromsø og forsknings-datterselskaper ledet fra Tromsø, Bergen og Ås.

Kontaktperson: Styreleder Endre Skjørestad tlf. 51 55 44 10 / 91 11 61 28.


29.08.06