Historisk arkiv

Bioenergi: 10 millioner til veksthusnæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioenergi: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen setter av inntil 10 millioner ekstra for å framskynde overgang fra fyringsolje til bioenergi i norske veksthus.

Bioenergi: 10 millioner til veksthusnæringen

Tre, Bioenergi, Foto: LMDBioenergi: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen setter av inntil 10 millioner ekstra for å framskynde overgang fra fyringsolje til bioenergi i norske veksthus.

Grønn næring
- Dette vil medvirke til å gjøre en grønn næring enda grønnere, samtidig som det gir arbeidsplasser og åpnere landskap i norske bygder. Bioenergi er et miljøpolitisk kinderegg, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. - Vi øker derfor støtteordningen til veksthusnæringen med inntil 10 millioner kroner. Jeg utfordrer veksthusnæringen og skognæringen til å samarbeide om å finne gode, praktiske løsninger, sier Riis-Johansen.

Veksthusnæringen i Norge bruker til sammen nesten 1 TWh energi. Omtrent halvparten av dette er fyringsolje - dvs. en ½ TWh - bare 2-3 prosent er bioenergi. En av de mest kritiske konkurransefaktorene i veksthussektoren er energiprisen. Energikostnadene 25-30 prosent av totalkostnadene. Økonomiske analyser Innovasjon Norge har gjort viser god lønnsomhet ved overgang til bioenergi. Med den siste tidas utvikling i energiprisene vil lønnsomheten bare øke.

Kortreist energi
- Jeg legger til grunn at de fleste veksthus har god tilgang til råstoff i rimelig nærhet til bruket. Det vil bidra til å gi satsingen en ytterligere positiv image; - ved at vi kan begynne å snakke om ”kortreist energi”! Sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Bioenergi: Terje Riis-Johansen setter av inntil 10 millioner ekstra for å framskynde overgang fra fyringsolje til bioenergi i norske veksthus.