Historisk arkiv

Bioenergi med 45% økning på Hadeland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioenergi: De tre siste årene har bioenergi hatt en betydelig økning på Hadeland - enten som gjennomførte prosjekter, vedtatt påbegynte eller prosjekter som det er konkrete planer om å starte opp.

Bioenergi med 45% økning på Hadeland

Bioenergi: I løpet av de tre siste årene har andelen bioenergi hatt en betydelig økning på Hadeland - enten som gjennomførte prosjekter, vedtatt påbegynte eller prosjekter som det nå er konkrete planer for å starte opp. Samlet utgjør dette en økning på 45%.

Bioenergibedrifter
Det har i samme periode vært en fordobling av rene bioenergibedrifter - bedrifter som kunhar bioenergi som ”levebrød”. I tillegg til de to etablerte bedriftene Energigården og biodrivstoffselskapet Habiol, er det i løpet av det siste halvannet året etablert to nye varmeselskaper som leverer ferdig varme til kunder i og eventuelt utenfor regionen.

BIOREG Hadeland er et tre-årig prosjekt for bioenergi etablert av regionrådet for Hadeland med de tre Hadelandskommunene Jevnaker, Lunner og Gran sammen med Oppland fylkeskommune. Prosjektet har som målsetning å fordoble bruken av bioenergi i regionen fram mot år 2010.

Bioenergi har økt på Hadeland de tre siste årene med hele 45%.


11.05.06