Historisk arkiv

Bioforsk samler forskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioforsk: Trygg matproduksjon, rent miljø og økt verdiskaping er det overordna målet for Norges nye forskningsinstitutt - Bioforsk.

Bioforsk samler forskning

Bioforsk: Planteforsk, Jordforsk og NORSØK har fra nyttår slått sammen forskningsvirksomheten til ett felles institutt. Trygg matproduksjon, rent miljø og økt verdiskaping er det overordna målet for Norges nye institutt - Bioforsk.
 

Kompetanse langs hele verdikjeden
Målsettingen for det nye forskningsinstituttet er å være et nasjonalt og internasjonalt konkurransedyktig forskningsinstitutt med spisskompetanse innen landbruk, matproduksjon, miljø og ressursforvaltning.

- Det spesielle ved Bioforsk, er at vi kombinerer økt internasjonalt fokus med økt ansvar til regionene. Samtidig legger vi opp til en sterk tverrfaglig forskningsinnsats, slik at vi kan tilby FoU-kompetanse langs hele verdikjeden. Det gjør Bioforsk til et unikt institutt, også i internasjonal sammenheng, sier Harald Lossius som er midlertidig tilsatt i stillingen som direktør for Bioforsk fram til det er foretatt fast tilsetting".

Bioforsk: Planteforsk, Jordforsk og NORSØK har fra nyttår slått sammen forskningsvirksomheten til ett felles institutt. Målet er Trygg matproduksjon, rent miljø og økt verdiskaping.