Historisk arkiv

Dyrehelse: Muggsoppgift i havre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyrehelse: Nye analyser fra Veterinærinstituttet bekrefter at det unormalt høye verdier av visse muggsoppgifter i havre høstet i 2005. Dette får i første rekke konsekvenser for hester som til vanlig fôres med mye hel havre.

Dyrehelse: Muggsoppgift i havre

Dyrehelse: Nye analyser fra Veterinærinstituttet bekrefter at det unormalt høye verdier av de giftige mykotoksinene HT-2 og T-2, i havre høstet i 2005. Dette får i første rekke konsekvenser for hester som til vanlig fôres med mye hel havre.
 

Mattilsynet overvåker
Både fôrleverandører og hesteeiere har vært oppmerksomme på forholdet en tid. Hvert år tas det prøver av korn som ledd i overvåknings- og kartleggingsprogrammer for fôr og næringsmidler. I tillegg samarbeider Mattilsynet med kornbransjen, som selv har økt kontrollen med sine produkter.

Dyrehelse: Analyser fra Veterinærinstituttet bekrefter at det unormalt høye verdier av visse muggsoppgifter i havre høstet i 2005.

 

Dyrehelse: Hester som spiser. Foto: LMD
Dyrehelse
: Det er funnet unormalt høye verdier av muggsoppgifter i havre i 2005. Dette får først og fremst konsekvenser for hester som til vanlig fôres med mye hel havre.
Foto: LMD