Historisk arkiv

Dyresykdom: ESA om skrapesjuke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyresykdom: En foreløpig rapport fra inspeksjon viser at ESA er generelt fornøyd med Mattilsynets arbeid med overvåking og bekjempelse av skrapesjuke hos småfe.

Dyresykdom: ESA om skrapesjuke

Dyresykdom: Geitekillinger. Foto: Bjørn Rørslett, SamfotoDyresykdom: En foreløpig rapport fra en inspeksjon i februar i år viser at ESA er generelt fornøyd med Mattilsynets arbeid med overvåking og bekjempelse av skrapesjuke hos småfe.

Overvåking og merking
ESA var generelt fornøyd med Mattilsynets arbeid, men påpekte mangler og avvik fra gjeldende regelverk, viser en foreløpig ESA-rapport fra inspeksjon i februar i år. Den største mangelen knytter seg til overvåking av selve sykdommen, nærmere bestemt uttak av prøver på slakteri og fra selvdøde dyr, samt merking av småfe.

Norge har 25 arbeidsdager til å avgi kommentarer til ESAs utkast til rapport. Den offisielle rapporten vil så utarbeides og antas å foreligge på Mattilsynets nettsider i løpet av tre til fire måneder

Dyresykdom: En foreløpig rapport viser at ESA er generelt fornøyd med Mattilsynets arbeid med overvåking og bekjempelse av skrapesjuke hos småfe.