Historisk arkiv

FAO: Konferanse om fugleinfluensa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

FAO og OIE, the World Organisation for Animal Health arrangerer denne uken en fagkonferansae om fugleinfluensa i Roma. Hovedtema er smitte av det høypatogene fugleinfluensaviruset fra ville fugler til tamfugl.

FAO: Konferanse om fugleinfluensa

FAO og OIE, the World Organisation for Animal Health arrangerer har denne uken en fagkonferansae om fugleinfluensa i Roma. Hovedtema på konferansen er smitte av det høypatogene fugleinfluensaviruset fra ville fugler til tamfugl.

Mer enn 300 forskere fra 100 land er ventet til konferansen, som også vil ta opp spørsmål knyttet til økologi, virologi, overvåking, risikoanalyser og sykdomshåndtering.

Mangler informasjon
Tre år etter det første utbruddet av høypatogen fugleinfluensa i Sørøst Asia, leter forskerne fremdeles etter vesentlige biter i puslespillet som skal bidra til å håndtere sykdommen. – Vi mangler helt vesentlig informasjons, sier Joseph Domenech, FAOs Chief Veterinary Officer. Hovedproblemet er i følge Domenech, at ingen vet med sikkerhet om ville fugler kan fungere som ”langtidslagre” for høypatogene virus, som H5N1.

FAO og OIE arrangerer denne uken en fagkonferanse for å diskutere smitte av det høypatogene fugleinfluensaviruset fra ville fugler til tamfugl


31.05.06