Historisk arkiv

Jordbruk: Seterprisen 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Kari Nedremyr tildeles”Seterprisen 2006”. Årets prisvinner har jobbet hardt for å fremme seterlivet i Hallingdal. Ved å kombinere tradisjonell drift med moderne næringsvirksomhet, har hun videreført Nedremyrstølens over 300 årige drift.

Jordbruk: Seterprisen 2006

Jordbruk: Kari Nedremyr tildeles Norges Vels ”Seterprisen 2006 . Årets prisvinner har jobbet hardt for å fremme seterlivet i Hallingdal. Ved å kombinere tradisjonell drift med moderne næringsvirksomhet og samarbeid med reiselivet i kommunen, har hun videreført Nedremyrstølens over 300 årige drift.

Nedremyr er også med i Budeienettverket og har gjennom det styrket markedsføringen og profileringen av setra si. I år feiret hun sitt 25 års jubileum som budeie på Nedremyrstølen med kulturelle innsalg og over 200 besøkende på dagen.

Stølstradisjoner
Setra har blitt et populært sted som gjester fra inn- og utland setter stor pris på å besøke. De som kommer til seters kan nyte stølens egenproduserte matvarer fra de 14 melkekyrne Kari Nedremyr har på bås. Her blir besøkende også fortalt og vist hvordan gamle stølstradisjoner holdes i hevd, tradisjoner som går gjennom 19 budeier og en uavbrutt drift fra 1600-tallet.

Ut i fra temaet for årets Seterpris ”ekstraordinær innsats for å fremme samarbeidsløsninger i stølsdrifta”, er Kari Nedremyr en meget verdig vinner, heter det i en pressemelding fra Norges Vel.

Prisen deles ut søndag 27.08. i Raudsjødalen i Tolga, under markeringen av at det første samvirkemeieriet her i landet ble etablert i Raudsjødalen i Tolga for 150 år siden.

Kontaktperson:
Helle Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Det Kgl. Selskap for Norges Vel
Tlf. 64 83 20 26, mobil: 90 12 58 45 eller e-post: helle.berger@norgesvel.no.

Jordbruk: Kari Nedremyr tildeles Norges Vels ”Seterprisen 2006”. Prisen deles ut søndag 27.08. i Raudsjødalen i Tolga.


22.08.06