Historisk arkiv

Kjent informasjon om melkeordning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen mener rapporten fra Econ har lite nytt å tilføre debatten mot markedsordningen for melk, sier Riis-Johansen. - Dette er kjent stoff, sier Riis-Johansen.

Kjent informasjon om melkeordning

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen mener rapporten fra Econ har lite nytt å tilføre debatten mot markedsordningen for melk. - Dette er kjent stoff, sier Riis-Johansen

På oppdrag fra Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL), har Econ utarbeidet en rapport om markedsordningen for melk. Det gjorde Econ også i 2003 - den gang på oppdrag fra Landbruksdepartementet. Den rapporten var et vesentlig grunnlag for den markedsordningen som ble vedtatt i 2003.

- Jeg er glad for å kunne konstatere at Econ fortsatt mener at Econs tidligere vurderinger er et godt metodisk utgangspunkt, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. Han viser til at det allerede pågår et arbeid med å få en verdifastsettelse av Tine.

- Dette arbeidet tar vi sikte på å fullføre i løpet av 2007, sier Riis-Johansen.

- Denne regjeringen har videreført det regelverket som den forrige regjeringen fastsatte. Det skjedde etter en grundig prosess der alle parter ble hørt. Jeg er opptatt av forutsigbare og like konkurransevilkår for alle aktører i markedet. Eventuelle endringer i rammebetingelsene for melkesektoren skal skje gjennom politiske vedtak etter at alle som er berørt av markedsordningen for melk har fått anledning til å bli hørt, sier Riis-Johansen.

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen mener rapporten fra Econ har lite nytt å tilføre debatten mot markedsordningen for melk. - Dette er kjent stoff, sier Riis-Johansen.


08.11.06