Historisk arkiv

Kommunesatsing: Nye opplæringstilbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kommunesatsing: Landbruks- og matdepartementet har gitt midler til et forprosjekt i regi av NIJOS og Fylkesmannen i Hedmark der målet er å komme fram til nye, nettbaserte rådgivningsmetoder for kommunene.

Kommunesatsing: Nye opplæringstilbud

Kommunesatsing: Norsk institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS) arbeider med å videreutvikle det eksisterende kurstilbudet innen bruk og vedlikehold av digital kartinformasjon for kommunene i Norge. Landbruks- og matdepartementet har gitt midler til et forprosjekt i regi av NIJOS og Fylkesmannen i Hedmark der målet er å komme fram til nye, nettbaserte rådgivningsmetoder.

Større fleksibilitet
Målet er å dekke det økte rådgivningsbehovet som følge av at mange kommuner nå får gårdskart. Mange kommuner har et stort behov for praktisk rettledning under arbeidet med opprettingen av kartinformasjonen, utover det en kan gi i ordinære kurs. Nettbaserte rådgivningsmetoder vil øke kapasiteten på rådgivningsvirksomheten fra NIJOS og fylkesmannen, og øke fleksibiliteten for brukerne ved at tjenestene er tilgjengelige hele døgnet.

Forprosjektet er planlagt avsluttet i løpet av 2006. Det er gitt klare føringer om at resultatet fra prosjektet skal kunne overføres til andre fylker og andre fagområder.

For å kvalitetssikre den pedagogiske delen, har prosjektet knyttet til seg Skogbrukets Kursinstitutt.

Kommunesatsing: Landbruks- og matdepartementet har gitt midler til et forprosjekt der målet er å komme fram til nye, nettbaserte rådgivningsmetoder for kommunene, innen bruk og vedlikehold av digital kartinformasjon.