Historisk arkiv

Konsesjon for totalisatorspill

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Stiftelsen Norsk Rikstoto (Rikstoto) har fra 01.01.07 fått fornyet konsesjon for totalisatorspill. Bevillingen gis for et tidsrom på inntil fem år ad gangen.

Konsesjon for totalisatorspill

Stiftelsen Norsk Rikstoto (Rikstoto) har fra 01.01.07 fått fornyet konsesjon for totalisatorspill.

Støtte til hestesport
I henhold til totalisatorloven gis konsesjon for totalisatorspill til organisasjoner og selskaper som er godkjent av departementet og som har til formål å støtte hestesporten, hesteholdet og norsk hesteavl. Bevillingen gis for et tidsrom på inntil fem år ad gangen. Formålet skal være av samfunnsnyttig eller veldedig karakter, og det gis derfor ikke konsesjon til virksomheter som kun har som formål å tjene penger til sine eiere.

I konsesjonsperioden skal Norsk Rikstoto ha overordnet driftsansvar og økonomistyring for alt totalisatorspill.

Mulige negative virkninger
Det har etter hvert blitt et sterkt fokus på utvikling av uønsket spilleadferd eller spilleavhengighet. Norsk spillpolitikk er imidlertid utformet slik at aktører som gis konsesjon skal ta tilbørlig hensyn til mulige negative virkninger av spillet. Likeledes skal konsesjonshaver søke å ta nødvendige skritt for å kunne registrere ulovlige transaksjoner og hvitvasking av penger gjennom spillsystemer. Konsesjonsvilkårene beskriver derfor disse kravene nærmere.


22.12.06