Historisk arkiv

Kulturlandskap: Kartlegger biologisk mangfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: I Oslo og Akershus skal det løpet av sommeren gjennomføres en kartlegging av ravineområder og av kulturbetinget biologisk mangfold i jordbrukets kulturlandskap.

Kulturlandskap: Kartlegger biologisk mangfold

Kulturlandskap: I Oslo og Akershus skal det løpet av sommeren gjennomføres en supplerende kartlegging av ravineområder, og av kulturbetinget biologisk mangfold i jordbrukets kulturlandskap.

Jordbrukets kulturlandskap
I Akershus er det kommuner som har viktige områder i jordbrukets kulturlandskap som ikke er fanget opp av kartlegginger som allerede er gjennomført. For Fylkesmannen i Oslo og Akershus er det i tillegg viktig å få bedre oversikt og kunnskap om ravineområdene. Kartlegging av ravineområdene blir nå samkjørt med kartlegging av biologisk mangfold i jordbrukets kulturlandskap.

Særskilt forvaltning innen 2010
Det er et nasjonalt mål at verdifulle kulturlandskap skal være dokumentert og få en særskilt forvaltning innen 2010. Fylkesmannen vil i løpet av 2006 få oppgaver knyttet til dette målet, både ved utvelgelsen av verdifulle kulturlandskap og ved å knytte de utvalgte områdene til virkemidler. Det skal utarbeides et sett med nasjonale kriterier som skal legges til grunn for utvelgelsen. Det arbeidet som nedlegges i prosjekt ”kartlegging av biologisk mangfold i jordbrukets kulturlandskap” vil inngå i grunnlagsmaterialet det skal gjøres utvalg fra.

Kulturlandskap: I Oslo og Akershus skal det løpet av sommeren gjennomføres en supplerende kartlegging av ravineområder og biologisk mangfold i jordbrukets kulturlandskap.