Historisk arkiv

Kulturlandskap: Ny kurs for åpent landskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: Jordbruksavtalen som ble inngått i mai tar kulturlandskapskvalitetene og beiting på alvor. Det er den beste avtalen på svært mange år, skriver landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen i en kronikk.

Kulturlandskap: Ny kurs for åpent landskap

Kulturlandskap: Jordbruksavtalen som ble inngått i mai tar kulturlandskapskvalitetene og beiting på alvor. Det er den beste avtalen på svært mange år. Den gir jordbruket et nødvendig inntektsløft, og den følger opp Soria Moria-erklæringen – punkt for punkt, skriver landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen i en kronikk.

God landbrukspolitikk
Avtalen styrker distrikts- og strukturprofilen, prioriterer bønder som henter en vesentlig del av inntektene fra gården, bedrer kapital­tilgangen ved å øke investerings­virkemidlene, styrker miljø­profilen, styrker tiltak for beiting med husdyr vesentlig, forbedrer velferdsordningene, styrker det økologiske jordbruket kraftig og legger til rette for næringsutvikling. Alt dette, samtidig som den ivaretar verdikjedeperspektiver og tar hensyn til konkurr­anse­kraft i industrien. Det er god landbruks­poli­tikk. Det bygger opp under de målene vi har for land­bruks­­politikk i Norge – og tar samtidig tak i noe av det som ble forsømt under samarbeids­regjeringen, sier Riis-Johansen i en ny kronikk.


15.08.06