Historisk arkiv

Landbruk: Åpent og tilgjengelig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet legger nå ut en oppdatert liste over alle skriftlige svar på spørsmål fra Stortinget til landbruks- og matministeren. Tjenesten er et ledd i arbeidet med å gjøre departementet åpent og tilgjengelig.

Landbruk: Åpent og tilgjengelig

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet (LMD) legger nå ut en oppdatert liste over alle skriftlige svar på spørsmål fra Stortinget til landbruks- og matministeren. Tjenesten er et ledd i arbeidet med å gjøre departementet åpent og tilgjengelig.

LMD har også i lengre tid lagt ut offentlig postjournal på nett og Bergens Tidende gir i dag departementet kreditt for åpenhetslinjen. BT har gjennomført søk i den elektroniske postjournalen til samtlige departementer og konkluderer med at LMD kommer svært godt ut.

”Best i klassen var Landbruks- og matdepartementet med Terje Riis-Johansen. Onsdag 16. august hadde departementet allereie lagt ut i den elektroniske postjournalen dokument som var datert 14. august”, skriver avisen blant annet.

Meroffentlighet
- Vi jobber hele tiden for å være et åpent og tilgjengelig departement. Folk skal vite hva som skjer innenfor vårt fag- og politikkområde, og de skal få svar på sine spørsmål og innsyn i virksomheten innen sektoren. Departementet skal derfor være raskt ute med informasjon som foreligger på aktuelle saksområder, sier Riis-Johansen.

Den oppdaterte listen over svar til Stortinget som nå legges ut føyer seg inn rekken av tiltak LMD har satt i verk for å praktisere meroffentlighet. LMD har som første departement lagt ut offentlige journal på nett, og legger også ut alle høringssaker og -svar på departementet nettsider.

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet har i dag lagt ut en oppdatert liste på nett over alle skriftlige svar på spørsmål fra Stortinget til landbruks- og matministeren.