Historisk arkiv

Landbruk: Bønder er på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: En undersøkelse gjennomført i november 2005, av Norsk respons for Landbrukets utredningskontor og Statens landbruksforvaltning, viser at 7 av 10 bønder bruker Internett.

Landbruk: Bønder er på nett

Landbruk: En undersøkelse gjennomført i november 2005, av Norsk respons for Landbrukets utredningskontor og Statens landbruksforvaltning (SLF), viser at 7 av 10 bønder bruker Internett. Hele 70 prosent av disse kjenner til og bruker SLFs nettsider, dvs. rundt 50 prosent av alle bønder i Norge.
 

På nett hver dag
Blant bønder som bruker Internett, bruker nesten halvparten nettet ofte, dvs daglig eller flere ganger i uken. Hver fjerde svarer ukentlig eller sjeldnere, og 3 av 10 bruker ikke Internett i det hele tatt. Ikke uventet er det de yngste bøndene som bruker nettet mest og andelen som ikke bruker nettet er spesielt høy for de over 60 år.

Tjenester på nett
Bønder som oppsøker SLFs nettsider, benytter seg av en rekke av de tjenestene sidene tilbyr. De vanligste formålene med besøkene er å søke om produksjonstilskudd (65 prosent), finne ulike typer skjema (63 prosent).

Landbruk: En undersøkelse gjennomført i november 2005 viser at 7 av 10 bønder bruker Internett.