Historisk arkiv

Landbruk: BU-midlene skal vurderes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Det skal nedsettes en partssammensatt arbeidsgruppe der staten og jordbruksorganisasjonene sammen med Innovasjon Norge, skal vurdere objektive kriterier for fordeling av de fylkesvis BU-midlene.


Landbruk: BU-midlene skal vurderes

Landbruk: Det skal nedsettes en partssammensatt arbeidsgruppe der staten og jordbruksorganisasjonene sammen med Innovasjon Norge, skal vurdere objektive kriterier for fordeling av de fylkesvis BU-midlene (midler til bygdeutvikling).
 

Gruppen skal også vurdere behov for endring av gjeldende BU-forskrift. Arbeidet skal avsluttes innen utgangen av oktober 2006. Partene i årets jordbruksforhandlinger ble enige om å innføre tak på tildeling av de fylkesvise BU-midlene. Taket settes til 600 000 kroner i tilskudd per søknad. Det innføres ikke tak for områdene Finnmark, Troms, Nordland og Namdalen. Det er videre enighet om at skillet på tildeling mellom melk- og storfeprogrammet og andre tiltak fjernes.

Landbruk. Staten og jordbruksorganisasjonene skal sammen med Innovasjon Norge vurdere objektive kriterier for fordeling av de fylkesvis BU-midlene.