Historisk arkiv

Landbruk: Feed Your Senses Congress 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Over 180 påmeldte til verdenskongress for landbruksjournalister på Hamar i august.

Landbruk: Feed Your Senses Congress 2006

Landbruk: Fra 12.-16.08.06 kommer over 180 landbruksjournalister fra hele 27 land til Norge og områdene rundt Hamar. Norsk landbruksjournalistlag er vertskap for kongressen som profileres under ”Feed your senses”.

Målet er å gi de besøkende gode journalistiske saker, positiv kjennskap til Norge, sanselige opplevelser og mange nye bekjentskaper. Norge er også vertskap for 50-årsjubileet for kongressen, og alt legges nå til rette for et spennende program for de besøkende. - Det er utrolig moro at det er så stor oppslutning rundt kongressen, sier leder for kongressen Mari Bjørke.

Som smaksprøver på ”Feed your senses” programmet, nevner Bjørke åpningen på Rudi gård i Gudbrandsdalen og Peer Gynt spelet, kulinariske reiser, elgsafari og utmarksturisme, lokal matproduksjon, gårdsysteri, Bergstaden Røros, fjellbonden og moderne bioteknologi for svin og storfe.

Departementsråd Per Harald Grue i Landbruks- og matdepartementet og Kirsten Indgjerd Værdal fra Trøndersk Mat og Drikke as skal den 13.08. lede en bred presentasjon av norsk landbruk og landbrukspolitikk.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen holder foredrag på kongressen den 15.08. Hans hovedtema blir de pågående WTO-forhandlingene.

- Vi skal også vise de besøkende Domkirkeodden på Hamar med moderne arkitektur og gammelt håndverk. De skal møte bønder med

Per Harald Grue. Foto: Torbjørn Tandberg
Departementsråd Per Harald Grue skal sammen med Kirsten Indgjerd Værdal fra Trøndersk Mat og Drikke as lede presentasjonen av norsk landbruk og landbrukspolitikk.
Foto: Torbjørn Tandberg

melkeroboter og få innblikk i bioteknologi og ny vitenskap, nytenking i fraflyttingstruede bygder slik Lucky Næroset gjør det,solbær på nye veier og herskapelige bygninger med nytt liv. Enkelte har også meldt seg på tilleggsturer til Nord- og Vestlandet i for- og etterkant av kongressen. Jeg er stolt over alt vi i Norge kan vise fram til de over 180 journalistene som kommer, og håper arrangementet resulterer i mange positive landbrukssaker over hele verden, sier kongressleder Bjørke.

Fellesskap, kompetanse, innovasjon og det sanselige skal prege kongressen. Verdier som også er viktige for landbruket i Norge. Kongressen er også åpen for alle norske journaliser, de som har interesse for norsk landbruk eller som ønsker å knytte til seg gode internasjonale kontakter.

Kontaktpersoner:
Mari Bjørke, leder for kongressen. tlf. 90 77 83 01
Stine Mølstad, PR og markedsansvarlig. tlf. 90 05 30 72
Bjørn Brennskag, turansvarlig, tlf. 90 60 63 83

Fakta
Norsk Landbruksjournalistlag
Norsk Landbruksjournalistlag (NLJ) er en selvstendig, nasjonal organisasjon som har som formål å øke medlemmenes kompetanse innen landbruk og journalistikk.
NLJ har medlemmer innen fagpresse, dagspresse og nettsteder, frilansere og informasjonsmedarbeidere i organisasjoner, bedrifter og offentlige virksomheter tilknyttet jordbruk, skogbruk, hagebruk, naturforvaltning, produksjon og omsetning av mat og andre produkter fra landbruket.

Internasjonalt samarbeid
NLJ er tilsluttet The International Federation of Agricultural Journalists (IFAJ), en upolitisk, internasjonal organisasjon for landbruksjournalister. IFAJ arbeider for økt kontakt og internasjonalt samarbeid mellom de omkring 5000 landbruksjournalistene som er medlemmer i 29 nasjonale organisasjoner tilsluttet IFAJ. IFAJ ledes av et styre bestående av valgte representanter fra medlemsorganisasjonene, samt regionale visepresidenter i hver verdensdel.

Årlig arrangeres en verdenskongress for landbruksjournalister i regi av IFAJ. Kongressene går på omgang mellom medlemslandene: Australia i 2000, Finland i 2001, Spania i 2002, Nederland 2003, Sør-Afrika i 2004 og Sveits i 2005. Norge i 2006 og Japan i 2007. NLJ og Norge har tidligere arrangert IFAJ-kongress i Oslo i 1969 og i Tromsø i 1994.


07.07.06