Historisk arkiv

Landbruket viktig som energileverandør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Som den viktigste leverandøren av råstoff til bioenergi, får landbruket en svært viktig rolle i satsingen på fornybar varme, skriver landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen på Aftenpostens debattsider i dag.

Landbruket viktig som energileverandør

Landbruk: Som den viktigste leverandøren av råstoff til bioenergi, får landbruket en svært viktig rolle i satsingen på fornybar varme, skriver landbruks- og matminister Terje riis-Johansen på Aftenpostens debattsider i dag.

Skal Regjeringens satsing faktisk føre til at flere satser på biobasert oppvarming, må vi ha større oppmerksomhet overfor rammebetingelsene gjennom hele verdikjeden - i alle ledd fra tømmeret i skogen og frem til forbruker. Selv om dette området er gitt et betydelig løft, er det fortsatt mer som kan gjøres. Det kan for eksempel være aktuelt å se på om plan- og bygningsloven kan gjøres til et bedre redskap for både å sikre utredning av alternative løsninger for energiforsyning ved utbygginger, og til å kunne stille krav om valg av fleksible varmeløsninger. Å innføre et krav om fleksible energisystemer i offentlige bygg over en viss størrelse, er også viktig, og kan gi ringvirkninger til andre større næringsbygg.


24.08.06