Historisk arkiv

Landbruksforskning: Samarbeid over Atlanteren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruksforskning: Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås og University of Minnesota har nylig undertegnet en omfattende samarbeidsavtale om forskning på bioenergi, mat og helse.

Landbruksforskning: Samarbeid over Atlanteren

Landbruksforskning: Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås og University of Minnesota har nylig undertegnet en omfattende samarbeidsavtale.

Kunnskapssamarbeid
De siste årene har UMB utviklet et tett kunnskapssamarbeid med universitetet i Minnesota. Samarbeidsavtalen som ble undertegnet da Robert H. Bruniniks besøkte Ås i spissen for en stor delegasjon fra Minnesota, er en oppfølging av den bilaterale forsknings- og teknologiavtalen mellom USA og Norge som ble signert i 2005.

Prosjektene i programmet representerer kjerneforskning ved begge universitetene. Det gir langsiktighet i samarbeidet som foreløpig omfatter bioenergi, mat og helse. Her er det etablert seks konkrete samarbeidsprosjekter, med stor aktivitet og fokus på bla utveksling av forskere og studenter.

Landbruks- og matdepartementet med departementsråd Per Harald Grue, har vært en viktig faglig og økonomisk pådriver i samarbeidet. Norges forskningsråd er også en viktig bidragsyter.

Fond på 10 millioner
Samarbeidsavtalen som ble undertegnet i Ås innebærer at det etableres et felles fond på 10 millioner norske kroner. Avkastningen av fondet skal brukes til å finansiere en felles chair-ordning som skal fremme forsker- og studentmobilitet og forskningssamarbeid mellom de to universitetene.

Landbruksforskning: Universitetet for miljø- og biovitenskap og University of Minnesota har nylig undertegnet en omfattende samarbeidsavtale.


31.05.06