Historisk arkiv

Landskap: "Tilbakeblikk" på Norsk Høstfest

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landskap: Statsråd Terje Riis-Johansen åpnet fotoustillingen Tilbakeblikk, som vises under Norsk Høstfest i Minot, Nord-Dakota 10. - 14.10.

Landskap: Fotoutstillingen Tilbakeblikk på Norsk Høstfest

Landskap: Statsråd Terje Riis-Johansen åpnet fotoustillingen Tilbakeblikk, som vises under Norsk Høstfest i Minot, Nord-Dakota 10. - 14.10.

Denne utstillingen viser og dokumenterer endringene i det norske landskapet gjennom mer enn 100 år. Det gir en ekstra dimensjon å kunne presentere bildene til etterkommerne av de som dro fra Norge for 100 år siden, og som bærer med seg det norske landskapet i bevisstheten gjennom generasjoner, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

I åpningstalen sin la Riis-Johansen vekt på at landskapet er en viktig del av den identiteten alle nordmenn deler.

Terje Riis-Johansen og Oscar Puschmann
Landskap: Oskar Puschmann (t.v.), mannen bak fotoutstillingen sammen med statsråd Terje Riis-Johansen. Foto: LMD

- Det er viktig å forstå samspillet mellom landbrukspolitikken og endringer i landskapet. Når vi i Norge, - i motsetning til for eksempel Midt-Vesten, kan finne landskap der endringene er forbausende små i løpet av 100 år, er dette for en stor del resultat av politiske prioriteringer, poengerte landbruks- og matministeren.

 
Tilbakeblikk - norske landskap i endring
viser gjenfotograferte landskapsbilder fra ulike tidsperioder og fra forskjellige landsdeler. Tidsspennet varierer fra 125 til 2 år, og en ser at landskapsendringer kan skje både langsomt og svært raskt. Oskar Puschmann ved Norsk institutt for skog og landskap har laget utstillingen, som har blitt vist mange steder i Norge. Norsk Høstfest er første gangen den vises utenfor landets grenser.

Landskap: Statsråd Terje Riis-Johansen åpnet fotoustillingen Tilbakeblikk, som vises under Norsk Høstfest i Minot, Nord-dakota 10. - 14.10.