Historisk arkiv

Mat: Ganefart

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Over 70 spisesteder har meldt seg på i konkurransen, og tipsene fra publikum strømmer inn. I kveld sender NRK Reiseradioen fra Tjeldsundbrua Kro og Hotell i Troms.

Mat: Ganefart

Mat: Over 70 spisesteder har meldt seg på i konkurransen, og tipsene fra publikum strømmer inn. Blant de som har meldt seg på er det flest fra Hedmark og Oppland med Telemark, Vestfold og Buskerud som en god nr. 2. Nordland har så langt vist liten interesse for å delta, men det er enda god tid til å melde seg!

Det kommer inn mange livfulle og entusiastiske beskrivelser av steder som folk vil tipse om. Vi klipper litt fra enkelte av de:

  • Jeg ser av Østlendingen idag at bare 6 spisesteder i Hedemark er påmeldt til konkuransen Ganefart. I Elverum, i Storgata ligger det et lite spisested, som heter Delikatessebaren . Der serveres det kun lokal mat, fra vilt og fisk. Mye av råstoffene tas fra lokale leverandører, som for eks. Livilt, Lierne. Der serveres retter fra storfuigl, ryper, sammensatt til et gometisk måltid. Jeg tillater meg å påmelde Delikatessebaren til Deres konkuranse Ganefart.
  • Jeg anbefaler Curtisen i Frediksten festning, Halden. Restauranten serverer lokale retter på en fantastisk bra måte. Beliggenheten er helt unik inne i selve festningen og servicen og atmosfæren er topp. Et unikt sted som fortjener sterk markedsføring.
  • Familien spiste middag på Kølbua kafe i Dalsbygda sør for Os i Østerdalen. Litt utafor allfarvei. Menyen var noe helt for seg selv - spennende retter med lokalt tilsnitt og lokale leverandører. Maten var smakte fortreffelig og det så kjempelekkert ut! Prisene var det heller ikke noe å si på. Anbefales!!
  • Jeg vil gjerne få tipse om ett fantastisk trivelig og stemningsfullt sted. Porten til Finnmark Kaffebar og Gårdsmat er en koselig kaffebar som ligger i Langfjordboten i Alta kommune i vest Finnmark. Her får man norges beste kaffe latte, og deilige hjemmebakte kaker eller vafler til. Her er det hjemmebakt brød til salgs og ved siden av å være turistinformasjon er det internett kafe og litt utsalg av forskjellig husflid og brukskunst. Husets Finnbiff ala Langfjord er en opplevelse!! Dette stedet må absolutt sjekkes ut, det ligger tigjengelig rett ved E6 og annerledes og utrolig flott 2veg kafe"!

NRK Reiseradioen
Erik Baanerød fra NRK Reiseradioen reiser gjennom hele sommeren rundt og tester spisesteder sammen med representanter for Bygdekvinnelaget. Hver uke rapporterer han i Reiseradions fredagsekstra ca kl. 18.30. I dag sender han fra Tjeldsundbrua Kro og Hotell i Troms.

Ganefart 2006
Ganefart 2006 skal kåre beste spisested langs veien i Norge. Det blir særlig lagt vekt på steder som bruker lokal mattradisjon og råvarer, og som har et trivelig vertskap. - Kort sagt et sted som gir en spesiell matopplevelse som frister til gjenvisitt.

Alle inviteres til å nominere kandidater på http://www.ganefart.no/, eller sende SMS til Ganefart 2252. Spisesteder som ønsker å delta kan melde seg på kan også gå inn på samme nettsted. Her kan du også høre innslag som har vært sendt i NRK Reiseradioen.

Endelig kåring av vinnere skjer seinere i høst.