Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2006 ruller videre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Ganefart får respons både utaskjærs og innaskjærs. På overfarten fra Newcastle til Kristiansand ble passasjerene på DFDS-ferja Princess of Scandinavia oppfordret til å delta.

Mat: Ganefart 2006 ruller videre

Mat: Ganefart får respons både utaskjærs og innaskjærs. I denne uka var Stine Wohl Sem fra Landbruks- og matdepartementet og Heidi Skagnæs fra Norges Bygdekvinnelag med DFDS-ferja Princess of Scandinavia på overfarten fra Newcastle til Kristiansand for å fortelle passasjerer og rederi om Ganefart-konkurransen.

- Når departementet fokuserer på forbrukerretting så innebærer dette også å lytte til det utenlandske forbrukere har å si om det de opplever på matfronten i Norge. Skal Norge bli et matkulturland må vi også få innspill og synspunkter fra turister fra fjern og nær, sier Stine Wohl Sem til LMDs nettsider.

Vi vil at også utenlandske turister skal få mulighet til å fortelle om sine gode matopplevelser langs land og vannvei i Norge. Vi har derfor oppfordret de til å sende inn navn på steder de mener serverer ekstra fortreffelig norsk mat, sier Heidi Skagnæs.

Øker interessen for reiser til Norge
Ansvarlige i DFDS i Newcastle ble begeistret for det norske fokuset på mat og matkultur, og uttrykte ønske om å få presentere resultatet av konkurransen Ganefart i neste opplag av sin brosjyre. - Svært mange reisende er opptatt av hva de spiser, og hjelper vi til med å få oppmerksomhet rundt de mange gode spisesteder i hele Norge, vil dette kunne øke interessen også for reiser til Norge sier Caroline Barrass, Group product Development manager i Newcastle.

NRK Reiseradioen
Erik Baanerød fra NRK Reiseradioen reiser gjennom hele sommeren rundt og tester spisesteder sammen med representanter for Bygdekvinnelaget. Hver uke rapporterer han i Reiseradions fredagsekstra ca kl. 18.30. I dag sender han fra Klostergården på Tautra i Frosta kommune.

Ganefart 2006
Ganefart 2006 skal kåre beste spisested langs veien i Norge. Det blir særlig lagt vekt på steder som bruker lokal mattradisjon og råvarer, og som har et trivelig vertskap. – Kort sagt et sted som gir en spesiell matopplevelse som frister til gjenvisitt.

Alle inviteres til å nominere kandidater på http://www.ganefart.no/, eller sende SMS til Ganefart 2252. Spisesteder som ønsker å delta kan melde seg på kan også gå inn på samme nettsted.

Endelig kåring av vinnere skjer seinere i høst.

Mat: Ganefart får respons både utaskjærs og innaskjærs.