Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deler ut priser til de nasjonale vinnerne av Ganefart 2006 under konferansen Mat og reiseliv på Geilo 18.10.

Mat: Ganefart 2006

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deler ut priser til de nasjonale vinnerne av Ganefart 2006 under konferansen Mat og reiseliv på Geilo 18. oktober. Konferansen holdes på Dr. Holms Hotel, og pris-tildelingen er kl. 14.15.

Det skal deles ut priser i to klasser:

1. Årets beste spisested langs veien

2. Årets beste spisested langs veien med utviklingsplaner (Innovasjonspris)

I hver klasse er det blitt kåret vinnere i åtte regioner, før de nasjonale vinnerne nå blir kåret på Mat og reiselivskonferansen. De nasjonale vinnerne får en premie på kr. 50.000 fra Innovasjon Norge.

Over 100 kandidater
Gjennom sommeren har det blitt kåret over 100 kandidater som er med i konkurransen Ganefart 2006. NRK Reiseradioen har ukentlig testet et spisested, og oppfordret lytterne til å foreslå kandidater. Konkurransen skal kåre beste spisested langs veien. Det blir lagt vekt på steder som bruker lokal mattradisjon og råvarer, og som har et trivelig vertskap. - Kort sagt et sted som gir en spesiell matopplevelse og som frister til gjenvisitt. Spisestedet kan ikke ligge i en stor by, og det må være åpent for alle som spontant vil ta en matbit.

Konkurransen har blitt administrert av Norges Bygdekvinnelag. Innovasjon Norge, NHO reiseliv, Norsk Bygdeturisme og Gardsmat og Landbruks- og matdepartementet er samarbeidspartnere.

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deler ut priser til de nasjonale vinnerne av Ganefart 2006 torsdag 18.10.