Historisk arkiv

Mat: Leser matmerking

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: 77 prosent sier at de leser merking på matvarer før de kjøper mat. To av ti sier de gjør dette sjelden eller aldri.

Mat: Leser matmerking

Matvaremerking
Til sammen 77 prosent av forbrukerne sier at de leser merkingen på matvarer før de kjøper dem, 46 prosent leser merkingen ofte, 31 prosent leser den av og til. To av ti (22 prosent) sier at de sjelden eller aldri leser den informasjonen som står på pakningen på matvarer.

Alder, kjønn og utdanning
Det er til dels store forskjeller avhengig av alder, kjønn og utdanning. Blant de yngste aldersgruppene (15-24 år) er det bare 29 prosent som sier at de leser merkingen på matvarene før de kjøper den, blant de over 60 er det hele 58 prosent som leser dette ofte. Det er og forskjell på kvinner og menn, kvinner ser ut til å være mer opptatt enn menn av hvordan maten er merket.

Halvparten av kvinnene sier de leser matmerkingen ofte, 40 prosent av mennene sier det samme. De med utdanning på høgskole/universitetsnivå leser også denne typen informasjon oftere (50 prosent svarer ofte) enn de med utdanning på folkeskolenivå, der 39 prosent svarer ofte på påstanden: ”Leser merkingen på pakningen til matvarer før du kjøper dem”.

Mat: Graf - Leser mering av matvarer før du kjøper dem

Fakta som skal stå på alle meldinger som handler om Monitor:
Norsk Monitor er en omfattende kartlegging av nordmenns oppslutning om verdier og grunnholdninger. SynovateMMI har gjennomført Monitor-undersøkelsene hvert annet år siden 1985. Feltarbeidet ble denne gang gjort i desember 2005, 3849 personer ble intervjuet.

Kontaktperson i SynovateMMI: Erik Dalen tlf.22 95 47 74


07.08.06