Historisk arkiv

Mat: Lokal mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Det skal øremerkes midler for å få et bedre samarbeid mellom serveringssteder og lokale matprodusenter.


Mat: Lokal mat

Mat: Det skal øremerkes midler fra Verdiskapingsprogrammet for mat for å få et bedre samarbeid mellom lokale matprodusenter og serveringssteder, slik at disse kan bruke mer råvarer som er produsert i nærmiljøet.

Dette opplyste Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen da han i dag åpnet den store konferansen Mat og reiseliv 2006 sammen med generalsekretær i DNT, Kristin Krohn Devold.

Statsråden la vekt på at regjeringen vil føre en aktiv politikk for å få til ny næringsutvikling med basis i gårdens ressurser, og at blant annet lokal mat og matkultur kan gi viktige konkurransefortrinn for reislivsbedrifter.

Riis-Johansen understreket at konferansen er en viktig møteplass for matprodusenter og reiselivsaktører.

Mål med konferansen er å bidra til økt innovasjon og større verdiskaping i mat- og reiselivsbransjene, samt å øke kunnskapsnivået om markeder og markeds- og salgsstrategier.

Den Norske Turistforening, Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, Matmerk og Norsk bygdeturisme og gardsmat står som arrangører av konferansen. Arrangementet er en videreutvikling og sammenslåing av Bygdeturismedagene og konferansen Mat Med Utsikt.