Historisk arkiv

Mat: Nye matopplevelser i Oslo sentrum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: 10. - 11. juni blir det stort Matstreif på Karl Johan. Fjorårets suksess med to-dagers matfestival - Matstreif, blir videreført i form av en årlig matfestival for Oslo.

Mat: Nye matopplevelser i Oslo sentrum

Mat: 10. - 11. juni blir det stort Matstreif på Karl Johan. Fjorårets suksess med to-dagers matfestival - Matstreif, blir videreført i form av en årlig matfestival for Oslo.

Sommerens store matarrangement i Oslo er på Karl Johan 10. - 11. juni. Innovasjon Norge vil i samarbeid med andre sentrale mataktører vise matmangfold og matentusiasme gjennom en videreføring av Matstreif.

Utvidet Bondens marked
Hele landet vil bli presentert gjennom et utvidet Bondens Marked hvor man kan få kjøpt lokalt produserte matprodukter og ha direkte dialog med produsentene. Våre beste unge kokker fra hele Norge vil gjennom konkurransen ”Go`biten” lage ungdomsmat og samtidig sørge for matservering basert på våre beste råvarer.

I tillegg vil det bli informasjon og aktiviteter fra andre sentrale mataktører på Universitetsplassen. Enkelte fylker vil vise noe av sitt beste i skjæringspunktet mellom mat og reiseliv. Summen av alt dette gjør at arrangementet vil sette sitt preg på sentrum i Oslo denne helgen.

Mat: Matstreif i Oslo. Foto: LMD
Mat: Fra Matstreif på Karl Johan i Oslo i juni 2005.
Foto: LMD

Oslo Sommerfestival
Matopplevelsene blir en del av Oslo Sommerfestival hvor hele Oslo sentrum står i festivalens tegn og hvor man fra tidligere år vet at Oslobefolkningen trekker inn i sentrum i stort antall - anslagsvis bortimot en halv million mennesker i løpet av helgen.

Arrangementet er en videreføring av det Matstreif som Landbruks- og matdepartementet avholdt på samme plass og i samme periode i fjor. Innhold og profil er noe forandret, men grunnideene videreføres nå i regi av Innovasjon Norge.

Alle landsdeler
- Fjorårets Matstreif ble en skikkelig folkefest der Norges matmangfold var samlet på hovedstadens paradegate to flotte dager i juni. Alle fylker deltok med hver sin stand der matspesialiteter fra alle landsdeler ble presentert. Til sammen var 50.000 besøkende innom og kjøpte 40.000 porsjoner med ulik mat, forteller Sigrid Hjørnegård, politisk rådgiver for landbruks- og matministeren.

- Mange var begeistret, og mente det var på høy tid at hovedstaden nå får sin egen matfestival. Det er nettopp dette vi nå gjør når vi har bedt Innovasjon Norge ta ansvar for at det fra 2006 blir en årlig matfestival - Matstreif, i Oslo. Vi vil synliggjøre for et bredt publikum det mangfoldet som skapes i matproduksjonen og matkulturen landet rundt, sier Sigrid Hjørnegård.

Mer informasjon:
Knut Saxebøl, Innovasjon Norge
Mob:924 92 261 - knut.saxebol@innovasjonnorge.no

Pressekontakt:
Arne Rød, Innovasjon Norge
Mob: 909 26 280 - arne.rod@innovasjonnorge.no