Historisk arkiv

Økologisk: Deler ut økopris på Øyafestivalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Satssekretær Ola Heggem deler i morgen ut økopris til Oslo kommune. Oslo kommune er nå kommet med i 10-prosent klubben, en klubb for kommuner i Norge der mer enn 10 prosent av jordbruksarealet er omlagt til økologisk drift.

Økologisk: Deler ut økopris på Øyafestivalen

Økologisk: Satssekretær Ola Heggem deler i morgen ut økopris til Oslo kommune. Oslo kommune er nå kommet med i 10-prosent klubben, en klubb for kommuner i Norge der mer enn 10 prosent av jordbruksarealet er omlagt til økologisk drift. Det er OIKOS som har etablert prisen. Total er det 48 kommuner som er medlem i den eksklusive klubben. Dette er 11 flere enn for ett år siden.

- Jeg er glad for at Oslo nå har kommet inn i dette selebre selskapet, sier Ola Heggem. Oslo er kanskje ikke landets viktigste jordbrukskommune, men spiller med sitt bynære landbruk likevel en viktig rolle i forhold til nærheten til forbrukerne. At Oslo kommue også er en foregangskommune når det gjelder å innføre økologisk mat i sine kantiner, er et ekstra pluss.

Utdelingen foregår ved OIKOS sin stand på Øyafestivalen. Øyafestivalen serverer for 4. år på rad utelukkende økologisk mat til sine tusener av besøkende, artister og frivillige. Totalt serveres det 50.000 posjoner økologisk mat, laget av hele 13 tonn råvarer. På menyen står burgere, pizza, wraps, nachos, thaimat og grillmat.

 
Øyafestivalen, Økologisk, logo