Historisk arkiv

Økologisk melk øker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Salget av økologiske melkeprodukter hadde svært god utvikling i første kvartal 2006. Særlig god utvikling har det vært i salget av økologisk lettmelk.

Økologisk melk øker

Økologisk: TINE har hatt en svært god utvikling salget av økologiske melkeprodukter første kvartal 2006. Særlig god utvikling har det vært i salget av økologisk lettmelk, som i mars økte med 52,5 % i forhold til samme måned i fjor, og med 42 % for første kvartal sett under ett. Salget av økologisk lettrømme har økt med 22 %, økologisk yoghurt med 29 % og økologisk Norvegia med drøye 5 % siste kvartal, sammenlignet med fjorårets salgstall for samme periode. For mars har dessuten den økologiske kefiren hatt en økning i salget på drøye 3 %. Dette er spesielt gledelig ettersom omleggingen til økologisk kefirproduksjon i første omgang førte til nedgang i salget."

Økologisk mål
Regjeringen har som mål at 15 % av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området.

Økologisk: Økologiske melkeprodukter har hatt svært god salgsutvikling i første kvartal 2006.


03.05.06