Historisk arkiv

Økologisk: Oppskrifter med kjekjøtt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Et av målene i det nasjonale pilotprosjektet "Utvikling av økologisk geitehold" har vært å utvikle produkter av geit- og kjekjøtt.


Økologisk: Oppskrifter med kjekjøtt

Økologisk: Et av målene i det nasjonale pilotprosjektet "Utvikling av økologisk geitehold" har vært å utvikle produkter av geit- og kjekjøtt. Dette arbeidet er gjort i samarbeid med kokk Siv Hilde Lillehaug.

Prosjektet kan nå presentere åtte ulike oppskrifter. Oppskriftene ble første gang presentert under Helgeland Matfestival, en økologisk matfestival som i år samlet 3000 besøkende i løpet av festivaldagene.

Økologisk mål
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området. Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder.

Økologisk: Det nasjonale pilotprosjektet "Utvikling av økologisk geitehold" har hatt som mål å utvikle produkter av geit- og kjekjøtt.