Historisk arkiv

Økologisk optimisme hos Matforsk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: På Matforsks økologiske fagdag fikk deltakerne som lovet: Mer smak av økologi. Blant innlederne var arrangørene av Øyafestivalen og Arctic Challenge, som snakket om suksessen med å bygge festivaler på verdier.

Økologisk optimisme hos Matforsk

Økologisk: På Matforsks økologiske fagdag fikk deltakerne som lovet: Mer smak av økologi. Blant innlederne var arrangørene av Øyafestivalen og Arctic Challenge, som snakket om suksessen med å bygge festivaler på verdier. Begge festivalene er støttet av Statens landbruksforvaltning.

Økologisk og miljøvennlig
Linnéa Svensson har siden 2003 jobbet med å bygge Øyafestivalen på miljømessige og økologiske verdier. - I 2006 solgte vi 15 tonn økologisk mat, mot fem tonn i 2004. Under en evaluering av årets festival, der deltakerne skulle svare på spørsmål om hvordan de oppfattet festivalen, kom vi absolutt best ut på spørsmålet om hva de synes om økologisk mat. 66 prosent av de spurte synes det var positivt med økologisk servering, sa Linnéa Svensson. Økologiske måltider ble servert fra fem utsalgssteder, med et stort utvalg fra pizza og pastaretter, til salater, tapas og fisk. Prisen skulle ikke overskride kr 60,-.

Rikke Dahl Monsen fra Arctic Challenge fortalte at visjonen til selskapet var å få unge snowboardere til å se sammenhengen mellom idrettsprestasjoner og kosthold. - Firmaet er i Terje Håkonsens ånd, som innebærer et glødende engasjement for økologisk mat, eller naturlig mat, som han selv kaller det, sa Monsen.

Økologisk mål
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området. Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder.

Økologisk løft
Denne høsten samarbeider ICA, NorgesGruppen, Coop, REMA 1000, Helios og Statens landbruksforvaltning om Kampanjen ”Naturlig bortskjemt mat”. Satsingen markerer starten på et felles løft innen offentlig og privat sektor fort å øke forbruket og tilgjengeligheten av økologiske matprodukter.

Økologisk: På Matforsks økologiske fagdag fikk deltakerne som lovet: Mer smak av økologi.