Historisk arkiv

Økologisk skogbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Regelverket for økologisk skogbruk er etter en høringsrunde og utprøving i praksis nå revidert, og sertifiseringsordninga er operativ. Regelverket omfatter hele verdiskapings-kjeden fra skog til ferdig produkt.

Økologisk skogbruk

Økologisk: Regelverket for økologisk skogbruk er etter en høringsrunde og utprøving i praksis nå revidert, og sertifiseringsordninga er operativ. Regelverket omfatter hele verdiskapingskjeden fra skog til ferdig produkt, og beskriver produksjon/høsting, foredling og omsetning.

Bærekraftig
Debio har, i samarbeid med Bioforsk Økologisk og flere andre interesseparter, utviklet regelverk for økologisk skogbruk. Formålet med å drive skogbruk og annen villveksthøsting etter økologiske prinsipper, er at menneskene skal delta i samspillet i økosystemene i naturen, og på den måten utnytte naturressursene på en bærekraftig måte. Økologisk drift er dermed et bidrag til å bevare og restaurere naturskog og andre verdifulle økosystemer, samtidig som det danner grunnlag for bærekraftig næringsutvikling.

Regelverket
Debios regelverk for økologisk skogbruk er utviklet med basis i grunnforutsetningene i Levende Skog-standardene for et bærekraftig skogbruk (LS), nasjonalt lovverk for bruk av utmark, og forskrift om økologisk produksjon og merking av landbruksprodukter og næringsmidler.

Debios sertifiseringsordning skal samordnes på best mulig måte med nasjonalt lovverk og andre sertifiseringsordninger. Regelverket vil revideres ved behov og i henhold til de betingelser som gjelder for dette.

Økologisk: Regelverket for økologisk skogbruk er nå revidert, og sertifiseringsordninga er operativ.