Historisk arkiv

Økologisk: Urs Niggli til Plantemøtet Østlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Urs Niggli fra FiBL i Sveits, det ledende forskningsinstituttet for økologisk landbruk i verden, kommer til Plantemøtet Østlandet 8. og 9. februar.

Økologisk: Urs Niggli til Plantemøtet Østlandet

Økologisk: Urs Niggli fra FiBL i Sveits, det ledende forskningsinstituttet for økologisk landbruk i verden, kommer til Plantemøtet Østlandet 8. og 9. februar. I tillegg til å holde innlegg på Plantemøtet, skal Niggli diskutere forskningssamarbeid med Bioforsk Økologisk.
 

Urs Niggli er direktør for det økologiske landbruksforskningsinstituttet FiBL (Forschungsinstitut für Biologischen Landbau) i Sveits. FiBL har over 100 ansatte og med ei total prosjektfinansiering per år på ca 70 millioner kroner er FiBL det ledende forskningsinstituttet for økologisk landbruk i verden.

Dr. Urs Niggli er direktør for FiBL i Sveits. Foto: FiBL
Økologisk: Dr. Urs Niggli er direktør for FiBL i Sveits.
Foto: FiBL

Økologisk i Sveits
På Plantemøtet skal Niggli holde innlegg om utviklinga av økologisk landbruk i Sveits. I Sveits er over 10 prosent av jordbruksarealet økologisk drevet. Han skal også fortelle om resultatene fra det anerkjente økologiske DOK-forsøket og om ny økologisk forskning fra FiBL. DOK-forsøket viser at økologisk landbruk er bedre for miljøet og utrolig effektivt. Selv om utgiftene til energi og gjødsel var 50 prosent lavere, og sprøytemiddelbruken 97 prosent lavere, var de økologiske avlingene i gjennomsnitt over en 21-årsperiode bare 20 prosent lavere. Resultatene fra DOK-forsøket ble publisert i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet Science i 2002.