Historisk arkiv

Omstillingsstøtte til Q-meieriene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks-og matminister Terje Riis-Johansen har besvart brev fra Q-meieriene og spørsmål fra Stortinget om omstillingsstøtte til Q-meieriene.

Omstillingsstøtte til Q-meieriene

Landbruks- og matministeren har besvart brev av 02.10.06 fra Q-meieriene og spørsmål fra Stortinget datert 03.10. om omstillingsstøtte til Q-meieriene.

I begge brevene gjør han rede for prisutjevningssystemet for mjølk og særlige tilskudd som i praksis tilgodeser Q-meieriene spesielt. Han slår fast at både den nåværende og den forrige regjeringen mener at dette systemet samlet sett legger til rette for konkurranse innenfor meierisektoren på åpne og sammenliknbare vilkår.

Landbruks- og matministeren redegjør deretter for den kontakten det i perioden mars - mai 2006 var mellom Q-meieriene og Landbruks- og matdepartementet om omstillingsstøtte. Det ble forberedt et opplegg der staten eventuelt kunne bidra med en viss omstillingsstøtte etter søknad fra selskapet, men departementet fikk aldri noen endelig tilbakemelding, og langt mindre noen søknad om støtte, skriver Riis-Johansen.

En søknad fra Q-meieriene nå vil bli oversendt det ordinære virkemiddelapparatet, skriver landbruks- og matminister til slutt i sitt svar.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen har besvart brev fra Q-meieriene og spørsmål fra stortingsrepresentant Torbjørn Hansen om omstillingsstøtte til Q-meieriene.


09.10.06