Historisk arkiv

Planter: Utfordringer for norsk planteforedling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Planter: - I en mer åpen konkurransesituasjon er det gode grunner for å mene at det norske arbeidet med utvikling av nytt plantemateriale vil spille en enda viktigere rolle enn det gjør i dag, sa landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen under åpning av nytt forsøksanlegg på Bjørke forsøksgård.

Planter: Utfordringer for norsk planteforedling

Planter: - I en mer åpen konkurransesituasjon (som vi må være forberedt på uansett utfallet av forhandlingene i WTO) er det gode grunner for å mene at det norske arbeidet med utvikling av nytt plantemateriale vil spille en enda viktigere rolle enn det gjør i dag, sa landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen under åpning av nytt forsøksanlegg på Bjørke forsøksgård.

Næringsutvikling
Markedet blir mer krevende, og det er behov for næringsutvikling. Og næringsutvikling er mer enn alternativer til det som i dag er ryggraden i norsk jordbruk. Det er ikke minst å videreutvikle volumjordbruket; å stadig forbedre produksjonsmetodene og kontinuerlig være à jour i forhold til hva kundene etterspør. Dermed blir det i enda større grad enn i dag behov for at det utvikles sorter som utnytter våre særfordeler og er tilpasset våre vekstforhold, understreket Riis-Johanen i sin åpningstale i dag.


15.08.06