Historisk arkiv

Politisk ledelse til fjells med Budal Fjellstyre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og statssekretær Ola Heggem besøker tirsdag 22.08 Budal i Sør-Trøndelag. Hensikten med besøket er å få innsikt i fjellstyrenes aktivitet og virksomhet.

Politisk ledelse til fjells med Budal Fjellstyre

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og statssekretær Ola Heggem besøker tirsdag 22.08 Budal i Sør-Trøndelag. Hensikten med besøket er med utgangspunkt i Fjelloven, å få innsikt i fjellstyrenes aktivitet og virksomhet samt diskutere utfordringer framover.

Fagdag i fjellet
Fagdagen er lagt opp som en fjelltur i områdene som ligger til Budal fjellstyre. I løpet av dagen vil det fokuseres på ressursene i statsallmenning som del av grunnlaget for framtidas landbruk i disse områdene, blant annet hvordan de lokale bruksrettene skal utvikle seg i forhold til ”tida og tilhøva” som det heter i lovens ordlyd.

Statsråden og statssekretæren vil også bli presentert for hvordan oppsynet i statsallmenninger er organisert samt de utfordringer fjellstyresystemet ser i at store deler av mandatområdet for Samerettsutvalget II er statsallmenning.

Vertskap for besøket er Budal fjellstyre, Fjelloppsynet i Forellhogna og Norges Fjellstyresamband.


21.08.06