Historisk arkiv

Reiseliv: Flest barnefamilier på gårdsferie

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reiseliv: Seks prosent sier at de overnattet på bondegård sist sommerferie, mens 69 prosent dro på sol-badeferie. Småbarnsfamilier benytter seg imidlertid oftere av gårdsferietilbud enn andre.

Reiseliv: Flest barnefamilier på gårdsferie

Reiseliv: Seks prosent sier at de overnattet på bondegård sist sommerferie, mens 69 prosent dro på sol-badeferie. Småbarnsfamilier benytter seg imidlertid oftere av gårdsferietilbud enn andre.

Resultater fra SynovateMMIs landsrepresentative undersøkelse Norsk Monitor viser at sol og bading er det folk flest gjør i sommerferien. Seks prosent sier de har overnattet på bondegård, 24 prosent har drevet fiske og hele 42 prosent av befolkningen sier de gikk fottur i fjellet forrige sommerferie.

Regjeringen vil satse på grønt reiseliv
I årets jordbruksforhandlinger ble det enighet om å etablere et utviklingsprogram for grønt reiseliv i Norge. Det er satt av 25 millioner kroner til programmet i 2007.

- Norske gardsbruk har mye å bidra med når det gjelder å utvikle Norge som ferieland. Det ligger store muligheter for økt verdiskaping med basis i gardens og bygdenes ressurser, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Barnefamilier på gardsferie
Blant de som har to hjemmeværende barn er det 8,5 prosent som sier de var på gård sist sommerferie. Det kan tyde på at småbarnsfamilier i litt større grad enn andre benytter seg av gårdsferie som sommerferietilbud. Blant de som sier de har overnattet på gård er det litt flere kvinner enn menn, litt flere blant de mellom 25 og 39 og litt flere blant de som sier de bor i på et tettsted.

Større potensiale
På spørsmålet om hvilke typer ferie man er interessert i svarer 8 prosent at de kunne tenke seg ferie på en bondegård, mens 15 prosent sier de kunne tenke seg ferie i norske bygdemiljøer. Ferie på bondegård er mest interessant for de som har barn, 11 prosent blant disse kunne tenke seg det. Mens ferie på bygda er mest interessant blant de over 60 som bor på landet (18 prosent).
Graf

Om Norsk Monitor
Norsk Monitor er en omfattende kartlegging av nordmenns oppslutning om verdier og grunnholdninger. SynovateMMI har gjennomført Monitor-undersøkelsene hvert annet år siden 1985. Feltarbeidet ble denne gang gjort i desember 2005, 3849 personer ble intervjuet.

Kontaktperson i SynovateMMI: Erik Dalen tlf.22 95 47 74

Reiseliv: Flest barnefamilier på gårdsferie.


31.07.06