Historisk arkiv

Skog: Innlandet øker satsingen på skog og tre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Skog- og tresektoren er viktig for Innlandet. Det er derfor behov for en aktiv næringspolitikk for verdiskaping og sikring av konkurransekraft, sier fylkestingene i Hedmark og Oppland.

Skog: Innlandet øker satsingen på skog og tre

Skog: Skog- og tresektoren er viktig for Innlandet. Det er derfor behov for en aktiv næringspolitikk for verdiskaping og sikring av konkurransekraft. Dette har fylkestingene i Hedmark og Oppland vedtatt i et felles innspill til ”Nasjonal strategi for økt avvirkning”. Av innspillet fremgår det at skogpolitikken må være interdepartemental og den må gjelde hele verdikjeden fra frø til ferdig produkt.

Økt avvirkning
Fylkesmennene i Hedmark og Oppland har vært sekretariat for en arbeidsgruppe bestående av representanter fra næringsorganisasjonene, fylkeskommunene og fylkesmennene i de to fylkene. Gruppen har utarbeidet et forslag til felles innspill fra Innlandet til nasjonale strategi for økt avvirkning og både Hedmark og Oppland fylkesting vedtok dette i sitt felles møte den 25.04.06.

Det er Stortinget som har gitt Landbruks- og matdepartementet i oppdrag å utarbeide en nasjonal strategi for økt avvirkning. Strategien skal etter planen foreligge i løpet av høsten 2006.

Skog: Det er behov for en aktiv næringspolitikk for verdiskaping og sikring av konkurransekraft innen skog og tresektoren.