Historisk arkiv

Statskog: Opptur for 6000 8.klassinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog: 10.05. sender DNT i samarbeid med Statskog SF, 6000 8.klassinger ut på tur til en topp eller et utsiktspunkt i sitt nærområde. Arrangementet har fått navnet Opptur.

Statskog: Opptur for 6000 8.klassinger

Statskog: 10.05. sender Den norske turistforening (DNT) i samarbeid med Statskog SF, 6000 8.klassinger ut på tur til en topp eller et utsiktspunkt i sitt nærområde. Arrangementet har fått navnet Opptur.

I år er det Trondheim, Bergen, Haugesund, Drammen, Kristiansand og Oslo som er invitert, men arrangørene håper å kunne utvide med flere deltakere i flere byer og tettsteder allerede fra 2007.

Løypa merkes av den lokale turistforeningen, og det vil være vakter og klippeposter underveis. Alle som deltar er med i trekningen av premier både til enkeltelever og til deltakende skoler.

Gleden ved friluftsliv
Målsettingen med arrangementet er først og fremst å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene bedre kjent i nærmiljøet og å skape en trivelig dag med fysisk aktivitet uten konkurranse. Turen tar fire-fem timer og skal koste litt slit og svette, men alle som fullfører skal føle seg som vinnere!

Arrangementet er gratis.

I Oslo er det fremdeles plass til noen deltakere. Har du lyst til at 8. trinn ved skolen skal delta? Kontakt DNT Oslo og Omegn v/ Grethe Johnsen eller DNT v/ Kristin Oftedal Vinje, tlf.: 22 82 28 00 eller kov@turistforeningen.no

Statskog arrangerer i samarbeid med DNT Opptur for tusenvis av 8.klassinger.