Historisk arkiv

Statskog satser i Blånisseland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog: Statskog SF har kjøpt aksjer for 1 million kroner i det planlagte Blånisselandet som skal bygges i tilknytning til Målselv Fjellandsby.

Statskog satser i Blånisseland

Statskog: Statskog SF har kjøpt aksjer for 1 million kroner i det planlagte Blånisselandet som skal bygges i tilknytning til Målselv Fjellandsby. Satsingen føyer seg inn blant flere investeringer foretaket har gjort i Troms den siste tiden.

- Vi eier 60 prosent av grunnen i Målselv, og driver normalt med jakt, fiske og fritid. Men en av våre oppgaver er også å bidra til å tilbakeføre noe av inntektene vi får fra vår virksomhet, sier distriktssjef i Statskog Troms, Dagfinn Reiertsen.

Det planlagte Blånisselandet skal bygges litt ovenfor hyttelandsbyen i Myrefjell. Det vil i hovedtrekk inneholde et innvendig tivoli bygd på Blånissekonseptet, en tur med gruvevogn i Blånisseland, samt interaktive aktiviteter. I tillegg skal det også bygges et område som kalles Bygda vår, en slags miniby basert på kunst der aktører inviteres til å starte sin egen bedrift.