Historisk arkiv

Stor interesse for Bioenergiprogrammet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioenergi: Bioenergiprogrammet opplever for tiden en sterk økning av søknader om midler. Programmet har hittil i år mottatt 120 søknader om støtte.

Stor interesse for Bioenergiprogrammet

Bioenergi: Bioenergiprogrammet opplever for tiden en sterk økning av søknader om midler. Programmet, som forvaltes av Innovasjon Norge, har hittil i år mottatt 120 søknader om støtte til utredning eller bygging av bioenergianlegg. Tilsvarende tall for hele 2005 var 92 søknader. I tillegg har Innovasjon Norge mottatt en rekke henvendelser fra bønder som vurderer bioenergikilde som framtidig energikilde på gården.

Hovedtyngden av søknader dreier seg om støtte til utbygging av biobrenselanlegg på enkeltgårdsbruk hvor varmen i hovedsak skal benyttes internt på gården, men det søkes også om midler til utredning og bygging av anlegg for kommersielle varmeleveranser og konvertering til bioenergi i veksthussektoren.

Utvidet tilskuddsordning
Landbruks- og matdepartementet utvidet tidligere i år tilskuddsordningen til bioenergi til også å omfatte utbygging av biobrenselanlegg på enkeltgårdsbruk og omlegging til bruk av biobrensel som oppvarming i veksthus.