Historisk arkiv

Tre: Nytt treseminar i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Tre: Arbeidet med å gjøre Bergen til Norges fremste treby ruller videre. Fredag 08.09. settes det søkelys på bruk av massivtre - da arrangeres seminaret ”Fra kulturarv til moderne bygg i praksis - Massivtre som byggemateriale”.

Tre: Nytt treseminar i Bergen

Tre: Tømmerstokk. Foto: Steinar Myhr, SamfotoTre: Arbeidet med å gjøre Bergen til Norges fremste treby ruller videre. Fredag 08.09. settes det søkelys på bruk av massivtre - da arrangeres seminaret ”Fra kulturarv til moderne bygg i praksis - Massivtre som byggemateriale”.

 

Miljøvennlig
Tre er svært miljøvennlig, er lett og har mangfoldige bruksmuligheter i byggebransjen. Spesielt i mellomeuropeiske land har moderne trebyggeri tatt i bruk massivtre som konkurransedyktig og attraktivt byggemateriale. De siste fem årene har massivtre-bølgen også nådd nordiske land. Vellykkete, eksperimentelle og prisbelønnede bygg er eksempler for utviklingen.

Tre for fremtiden
Bergen satser på tre i fremtiden og Fylkesmannen i Hordaland og Trefokus AS inviterer derfor boligutbyggere, arkitekter og andre trebyggeri-entusiaster til det 4. treseminaret i byen. Arrangementet finner sted på Bryggen Museum og møteleder er Aasmund Bunkholt fra Trefokus AS.

Tre: Fredag 08.09. arrangeres seminaret ”Fra kulturarv til moderne bygg i praksis - Massivtre som byggemateriale” i Bergen.