Historisk arkiv

Utmark: Grenseløst elgprosjekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Utmark: Elg i MidtSkandia er et prosjekt som går ut på å kartlegge elgens vandringer mellom Norge og Sverige i området Västerbotten i Sverige og Helgeland i Norge.

Utmark: Grenseløst elgprosjekt

Utmark: Elg i MidtSkandia er et prosjekt som går ut på å kartlegge elgens vandringer mellom Norge og Sverige i området Västerbotten i Sverige og Helgeland i Norge. Så langt viser resultatene at elgen bruker arealene på begge sider av grensen i større omfang enn tidligere antatt og at fokus på felles forvaltning over landegrensen er viktig. Blant de norske prosjektpartnerne finner vi bl.a. Statskog SF og Fylkesmannen i Nordland.

Prosjektet gjennomførte 28.-29.03 et arbeidsseminar der temaet var samforvaltning av felles elgstamme. Arbeidsseminaret var startskuddet for utviklingen av de forslag til felles forvaltning som prosjektet skal avgi i sin sluttrapport. Prosjektet går fram til sommeren 2007.

På seminaret stilte deltakere fra blant annet forskningsinstitusjoner, Direktoratet for naturforvaltning, berørte kommuner, grunneiere, fylkesmann og länsstyrelsen.

Utmark: Elg. Foto: A. Aurbakken, LMD
Utmark: Et unikt prosjekt som går ut på å kartlegge elgens vandringer mellom Norge og Sverige på høyde med Västerbotten i Sverige og Helgeland i Norge.
Foto: A. Aurbakken, LMD


10.04.06