Historisk arkiv

Ber Tromsø arrangere klimavennlig OL

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (SP) utfordrer OL-søker Tromsø til å arrangere et klimavennlig mesterskap med mye bruk av treverk og oppvarming med bioenergi.

- Skogene våre inneholder store ressurser som gjør oss i stand til å virkeliggjøre et slikt mål. Bruken av energi fra norske skoger kan på kort sikt tredobles, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.  - Tre er fornybart materiale. Tre er  del av naturens store kretsløp. CO2-utslippene ved å bruke tre er langt lavere enn andre byggematerialer, sier han.

Foruten den klimamessige fordelen peker statsråden på at mer bruk av skog også gir mange nye lokale arbeidsplasser. Et realistisk anslag er 10.000 – 15.000 nye arbeidsplasser i bygde-Norge.
- Og som ren bonus får vi åpne landskap, påpeker landbruks- og matministeren.

- Lillehammer OL tok et langt steg framover med ny og dristig trebruk i anleggene. Nå utfordrer jeg Tromsø OL til å ta mål av seg til å ta utviklingen et steg videre,  og bygge nytt på gamle tradisjoner, sier Riis-Johansen.

Landbruks- og matministeren vil invitere OL-organisasjonen i Tromsø til et møte for å for å drøfte på hvilken måte landbruket kan medvirke til at målet om et klimavennlig OL kan virkeliggjøres. – Dette vil være et meget godt kort i Tromsø sitt arbeid for å få arrangementet, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (SP) utfordrer OL-søker Tromsø til å arrangere et klimavennlig mesterskap med stor bruk av treverk og oppvarming med bioenergi.