Historisk arkiv

Besøker Toten og Gjøvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen besøker Norsk Hestesenter i Østre Toten kommune torsdag. Deretter holder han innlegg under Mjøskonferansen på Gjøvik.

Hest som næring
Det blir hest i sentrum når landbruks- og matministeren stiller opp til gjennomgang ved Norsk Hestesenter. Mye av dagen går med for å skaffe oversikt over hestesatsingen. Det er også satt av tid til en liten ridetur for statsråden.

- Det ligger store muligheter i hesten som næring og for rekreasjon framover, sier landbruks- og matministeren.

Under besøket vil han også benytte anledningen til å plante et tre. Både han og styreleder i Norsk Hestesenter, Johan C. Løken, vil plante hvert sitt tre i det som skal bli en ny allé opp fra hovedveien. Riis-Johansen har som mål å plante minst ett tre i hvert fylke han besøker resten av denne plantesesongen. Oppland er ett av seks fylker han allerede har plantet et tre. Dette blir dermed det andre. De øvrige fylkene er Hedmark, Buskerud, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Øke skogplantingen
- Vi må øke skogplantingen for å sikre gjenveksten av den skogen vi avvirker. Dessuten er økt bruk av tre som bygningsmaterialer og bioenergi et vesentlig bidrag i kampen for å redusere klimaendringene, sier landbruks- og matministeren.

Bioenergi er også tema i innlegget på Mjøskonferansen