Historisk arkiv

Bioforsk: Innnovasjonsprisen 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioforsk sin første Innovasjonspris ble delt ut under Plantemøtet Østlandet i Sarpsborg. Hovedprisen gikk til Randi Seljåsen fra Bioforsk Øst Landvik.

Bioforsk: Innnovasjonsprisen 2006

Bioforsk sin første Innovasjonspris ble delt ut under Plantemøtet Østlandet i Sarpsborg. Hovedprisen gikk til Randi Seljåsen fra Bioforsk Øst Landvik, mens Jihong Liu Clarke ved Plantehelse og en forskergruppe ved Jord og miljø fikk delt andrepris.
 

Nyskaping og innovasjon
Bioforsk og Bioparken på Ås står bak prisene, som skal være en stimulans til forskingsbasert nyskaping og innovasjon. Det er et av de sentrale satsingsområdene i Bioforsk, og i tråd med føringene i forskningsmeldingen ”Vilje til forskning” og Landbruks- og matdepartementet sitt forslag til strategi for forskning samt forskningsbasert innovasjon.

-Årets priser gikk til tre vidt forskjellige konsepter, fra mulig patenterbar idé og teknologi, til mulige produkter og salg av tjenester, sier Olav Arne Bævre som har ansvaret for innovasjon i Bioforsk. En ekstern jury har vurdert porteføljen av ideer, og Bioforsk vil komme tilbake til en presentasjon av de premierte ideene senere i kommersialiseringsprosessen. Nå fokuseres det først på nødvendig rettslig beskyttelse.