Historisk arkiv

Dyr: Hestenæring i Nord-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyr: Prosjektet "Hest som næring i Finnmark” inviterer til seminar i Kirkenes 12. april om ny bruk av hest i Nord-Norge.

Dyr: 12. april kan alle interesserte samles til seminar om hest som næringsvei i Nord-Norge. Prosjektet "Hest som næring i Finnmark” inviterer til seminar i Kirkenes om ny bruk av hest i Nord-Norge.

Målgruppen for seminaret er hesteeiere, hestenæringsbedrifter, kommuner, etater, virksomheter og andre som ønsker å ta i bruk hest i forbindelse med skole og undervisning eller tiltak for fysisk og psykisk utviklingshemmede. Seminaret tar for seg mulighetene for å bruke hest i sammenheng med skole, undervisning eller tiltak for fysisk og psykisk utviklingshemmede.

Tid: Torsdag 12. april 2007 Sted: Rica Artic Hotell, Kirkenes

Med hest i Grønn omsorg
Prosjektet er i regi av Fylkesmannens landbruksavdeling i Finnmark og er i tråd med Regjeringens satsing på Grønn omsorg. Det er viktig at den oppvoksende generasjonen får forståelse av at det betyr mye å ha et levende landbruk. Dette gjør man best ved å invitere barn, unge og ulike grupper med spesielle behov ”Inn på tunet.”  Med gården som ramme kan landbruket skape aktiviteter og arbeidsplasser skreddersydd menneskers behov. Det kan være arbeidstrening for personer med spesielle tilretteleggingsbehov, eller skoletilbud for elever og gårdsbarnehager. Tilbudene kvalitetssikres både av bonden og av helse- omsorgs- eller utdanningsmyndighetene.

Dyr: Prosjektet "Hest som næring i Finnmark” inviterer til seminar om ny bruk av hest.