Historisk arkiv

Forskning på korn, gress og potet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Forskning: Nye resultater fra forskningen. Årets utgave av publikasjonen Jord- og plantekultur foreligger nå, og gir oppdatert informasjon om forsøksresultater innen korn-, grasfrø- og potetdyrking.

Forskning: Nye resultater fra forskningen.  Årets utgave av publikasjonen Jord- og plantekultur foreligger nå, og  gir oppdatert informasjon om forsøksresultater innen korn-, grasfrø- og potetdyrking.

Økologisk og konvensjonell
Jord- og Plantekultur inneholder artikler både for økologisk og konvensjonell produksjon. Som i tidligere utgaver har en rekke forskere bidratt til publikasjonen med artikler. Målgruppa for Jord- og Plantekultur er bønder, veiledere og forskere. Som vanlig er det brukt mye plass på resultater fra utprøving av forskjellige kornsorter og arter, både nye og gamle. Testing av potetsorter er også viet mye oppmerksomhet. Hver av sortene som er vanlige i Norge i dag har fått en beskrivelse av egenskaper til mat og industriformål, dyrkingstekniske utfordringer og sykdomsresistens.

Om Bioforsk
Bioforsk skal være en regional, nasjonal og internasjonal konkurransedyktig produsent av kunnskap, tjenester og løsninger gjennom forskning og utviklingsarbeid innenfor planteproduksjon, matvaresikkerhet, økologisk produksjon og jordfaglige miljøspørsmål.

Bioforsk skal bidra til økt innovasjon, bedre miljøkvalitet, bærekraftig ressursforvaltning og matproduksjon til nytte for næring, forbrukere og samfunn. Instituttet  er organisert under Landbruks- og matdepartementet som et forvaltningsinstitutt med særskilte fullmakter.

Forskning: Årets utgave av publikasjonen Jord- og plantekultur foreligger nå.