Historisk arkiv

Grüne Woche: Ny norsk spekemat på markedet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: Tind Spekevarer lanserte offisielt sine produkter på den store matmessen Grüne Woche i Berlin denne uken. Selskapet presenterte en serie på seks produkter som nå skal inn i det norske dagligvaremarkedet.

Grüne Woche: Ny norsk spekemat på markedet

Grüne Woche: Tind Spekevarer lanserte offisielt sine produkter på den store matmessen Grüne Woche i Berlin denne uken. Selskapet presenterte en serie på seks produkter som nå skal inn i det norske dagligvaremarkedet.

Tind har fått god hjelp av Innovasjon Norge, Møre og Romsdal og Verdiskapings-programmet for matproduksjon i utvikling av virksomheten og har ambisjoner om å fornye norsk spekemat.

Lite salt og nye kryddersmaker
- I Tind kobler vi vår lidenskap for mat og brede kunnskap om matproduksjon med ekte dugnadsånd. Våre produkter bygger på tradisjonsrikt håndverk, men er samtidig inspirert av utviklingen i nye smaksretninger. Dette er en produktserie med et lavt saltinnhold og nye spennende kryddersmaker og vi bruker lang tid på å odle frem produktene. Dette tror vi vil falle i smak hos norske forbrukere, sier styreleder Bjørn Ringstad i Tind Spekevarer.

Tind lanserte blant annet produktene speket pølse med akevittkrydder, speket pølse med sydlandske urter, speket pølse med lam og røde krydder. Speket kjøtt med modnet smak og marinert og speket lammelår ble også presentert. Dette er premiumprodukter som er rik på smak og som har en svært høy kvalitet.

Grüne Woche: Bjørn Ringstad (t.v.) og Trond Furset fra Tind. Foto: Arne Rød, Innovasjon Norge
Grüne Woche: Bjørn Ringstad (t.v.) og Trond Furset fra Tind spekemat viser stolt frem sine produkter til de besøkende på Grüne Woche.
Foto: Arne Rød, Innovasjon Norge

Videreføring av tradisjoner
Selskapet Tind på Stranda ble etablert av de ansatte etter at Spis- konsernet valgte å legge ned produksjonen ved slutten av 2005. De ansatte tok ansvaret for sin egen arbeidsplass og videreførte en tradisjonsrik lokal bedrift som har sitt opphav i Ringstads Pølsefabrikk som ble etablert i 1884. Under Grüne Woche denne uken kunne selskapet presentere et produktsortiment som er svært forskjellig fra annen spekemat på det norske markedet.

Norgesmester
Nylig tok Tind åtte gullmedaljer og fire sølvmedaljer av 12 mulige, og ble norgesmester i klassen for spesialprodukter.

- Denne bedriften tufter på lange tradisjoner og vi benytter all den kompetansen og erfaringen som er samlet på Stranda til å utvikle nye produkter. Vi er lidenskapelig opptatt av mat og denne lanseringen viser potensialet til de ansatte på Stranda. Vi har fått så mye positiv respons at tiden nå er inne for å ansette egen leder for salg og markedsføring og flere produkter er på gang, sier Ringstad.

Grüne Woche: Bjørn Ringstad ved Tind. Foto: Arne Rød, Innovasjon Norge
Grüne Woche: Bjørn Ringstad ved Tind spekemat tester ut sine nye produkter på Grüne Woche.
Foto: Arne Rød, Innovasjon Norge.

Grüne Woche
Landbruks- og matdepartementet står bak den norske paviljongen på Grüne Woche i nært samarbeid med Innovasjon Norge og ambassaden i Berlin. 28 norske virksomheter, store og små, som representerer både norsk næringsmiddelproduksjon og norske reiselivsprodukter, deltar på standen sammen med noen av Norges beste kokker fra Gastronomisk Institutt.

For ytterligere informasjon kontakt:
Bjørn Ringstad, Tind Spekevarer, +47 913 94 393
Rune Lødøen, Tind Spekevarer, +47 974 61 988


24.01.07