Historisk arkiv

Jordbruk: Bønder tett på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Fristen for å levere søknad om produksjonstilskudd i jordbruket og tilskudd til avløsning ved ferie og fritid, gikk ut 22. januar. Ved søknadsfristens utløp var 39,5 prosent av søknadene levert elektronisk.

Jordbruk: Bønder tett på nett

Jordbruk: Fristen for å levere søknad om produksjonstilskudd i jordbruket og tilskudd til avløsning ved ferie og fritid, gikk ut 22. januar. Ved søknadsfristens utløp var 39,5 prosent av søknadene levert elektronisk av søkeren selv. Det er svært nær Statens landbruksforvaltning (SLF) sin målsetting om at 40 prosent av søkerne i 2007 skal velge å søke elektronisk og den hittil høyeste oppslutning om elektronisk søknad.

Enklere hverdag
- Bønder har lenge vært tett på nett. Jordbruket er flinke til å tilpasse seg den digitale utviklingen og dette gjør hverdagen enklere for både bønder og forvaltningen. Det vil ikke være lenge før et klart flertall i jordbruket leverer elektroniske søknader til produksjonstilskudd, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Fylker og kommuner
Blant fylkene er det Finnmark og Sør-Trøndelag som har flest søkere som har levert elektronisk med henholdsvis 49,7 og 46,0 prosent. Agderfylkene har lavest andel elektroniske søknader (24,6 og 28,4 prosent).

Blant kommunene er det Ørland og Bjugn som ligger øverst. I Ørland kommune har 90 prosent av søkerne levert søknaden elektronisk.

Jordbruk: 39,5 prosent av søknadene om produksjonstilskudd i jordbruket og tilskudd til avløsning ved ferie og fritid er levert elektronisk av søkeren selv.