Historisk arkiv

Jordbruk: Produksjonstilskudd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Søknadsfrist for produksjonstilskudd i jordbruket er 20. august. Søknad om tilskudd sendes til kommunen, som behandler og avgjør søknaden.

Jordbruk: Søknadsfrist for produksjonstilskudd i jordbruket er 20. august. Søknad om tilskudd sendes til kommunen, som behandler og avgjør søknaden.

Krav til søkere
Foretak som driver vanlig jordbruksproduksjon og disponerer dyr / areal, kan søke om produksjonstilskudd. Alle foretak som ønsker å søke om produksjonstilskudd, må innen søknadsfristen: 

  • være registrert i Enhetsregisteret og
  • være registrert som merverdiavgiftspliktig og kunne levere årsoppgave som landbruksforetak, eller ha hatt en omsetning og uttak av avgiftspliktige varer og tjenester på til sammen minimum kr 30 000 i løpet av de siste tolv måneder før registreringsdato.

To ganger i året
Elektronisk søknad om produksjonstilskudd i jordbruket kan sendes to ganger i året. På ettersommeren kan både plante- og husdyrprodusenter søke i tidsrommet fra og med registreringsdatoen 31. juli til og med søknadsfristen 20. august. Om vinteren er det bare husdyrprodusenter og frukt-, bær- og grøntprodusenter som kan søke. Søknaden kan leveres fra og med registreringsdatoen 1. januar til og med søknadsfristen 20. januar. Det kan også søkes om tilskudd til avløsning, ferie og fritid, i sistnevnte periode.

Altinn
Statens landbruksforvaltning (SLF) har nå gjort de elektroniske tjenestene Søknad om produksjonstilskudd og Skogfondssystem tilgjengelige via Altinn. Dette innebærer en endring i påloggingen for dem som har benyttet SLFs elektroniske løsninger tidligere. For å logge på Altinn første gang kreves engangskode. Dette bør bestilles i god tid.

Jordbruk: Søknadsfrist for produksjonstilskudd i jordbruket er 20. august.